Förskolan Vrångö
Vecka 40
Hösten börjar ta grepp om oss och vi värmer oss med rykande varm gulaschsoppa och (kanske hembakat) mjukt bröd samt pålägg och frukt.
Kycklinggryta med bulgur. Vi gör även ett försök till att fritera aubergine som ska serveras med dipsås.
Mmm... PIZZA! På buffén finns även de omåttligt populära zucchiniplättarna med vitlökssås.
Havets Wallenbergare med kall dillsås och kokt potatis eller paprikabakad Quornfilé med kokt potatis kan ni välja på idag.
En älskad klassiker avslutar veckan! Välkomna in till spaghetti med köttfärssås samt sojafärssås. PS. ni vet väl om att det är kanelbullens dag?
Vårt mål är att servera mat som är näringsriktig, klimatsmart och god. Vi köper ekologiskt, klimatsmarta och miljömärkta varor så långt det är möjligt utifrån förutsättningar och tillgång. Varje dag serveras råkost/salladsbuffé enligt säsong, mjölk, knäckebröd och bordsmargarin.