Uppgårdskolan
Vecka 49
Potatisbullar serveras med lingonsylt samt keso
Stekt grönsaksris
Varje dag serveras salladsbuffé
Fisk Björkeby serveras med kokt potatis
Falaffel serveras med Hummus och fullkorns ris
Varje dag serveras salladsbuffé
Potatis och purjolökssoppa serveras med hembakat bröd och spreads
Jordärtskockssoppa serveras med hembakat bröd och spreads
Varje dag serveras salladsbuffé
Pasta serveras med carbonarasås gjord på rökt höns ost creme
Pasta med Arrabbiatasås
Varje dag serveras salladsbuffé
Kebabgryta serveras med kokt ris och vitlökssås
Vegetarisk schnitzel serveras med kokt ris och vitlökssås
Varje dag serveras salladsbuffé
Matproduktion lagar maten på plats i alla kommunala förskolor och skolor. Vi väljer kött från Sverige och serverar miljömärkt fisk. 32% av våra inköp i skolan är ekologiska. Vi jobbar ständigt med att minska matsvinnet – just nu ligger vi under rikssnittet. Mer om vårt arbete hittar du på Instagram @matproduktion eller på hemsidan: https://www.ekero.se/kommun-politik/fakta-om-ekero-kommun/lunch--mat