Tullängsgymnasiet
Vecka 3
Spaghetti med soltorkad tomat, oregano & svartpeppar
Bakad potatis med curryröra toppad med vegobacon
Kycklingpaj med frasig potatisbotten serveras med vintersallad
Vi testar nytt! Gnocchi på broccoli, stekt svamp, lök, örter och färskost
Kåldolme, koktpotatis, skysås, lingon och smörgåsgurka
Ångad sej med stuvad kål serveras med kokt potatis
Burgundisk gryta serveras med potatismos
Spenatsoppa serveras med äggröra
Pasta med krämig tomatsås och örter
Falafel eller Pulled chicken
serveras med rostad potatis, äppeltzatziki, kålsallad, tre sorters lök och BBQ sås
Grönsaker med hoisinsås serveras med stekt havreris
Grönsaksknyten serveras med dip och spicy potato salad
Thaisoppa med gröna linser
Vi lagar maten från grunden med råvaror vi valt med omsorg och för ett större utbud av det gröna köket. Vi väljer svenskt, helst lokalt och ekologiskt eftersom det som är hållbart för dig också är hållbart för vår planet. Du kan hjälpa till att minska dina klimatavtryck genom att äta upp maten du lägger på tallriken, tillsammans minskar vi vår miljöpåverkan, tillsammans gör vi stor skillnad.