Träkvistaskolan
Vecka 49
Isteband med purjolökstuvad potatis alt. bratwurst med rostad potatis serveras med grov senap och rödbeta
Vegetariskt alternativ
"Tom kha pla"-Kolja och blåmusslor i kokosmjölk med limeblad och citrongräs samt jasminris
Spenatlasagne med gruyereost och soltorkad tomat
Pasta "Chicken Carbonara" serveras med grana padano
Sydfranskgrönsaker med kryddigt matvete och fetaostcreme
Marockansk fläskgryta med aromatiskt ris samt myntayoghurt
Indisk "Daahl"-linsgryta med kikärtor och tortillabröd
Menyn saknas.
Matproduktion lagar maten på plats i alla kommunala förskolor och skolor. Vi väljer kött från Sverige och serverar miljömärkt fisk. 32% av våra inköp i skolan är ekologiska. Vi jobbar ständigt med att minska matsvinnet – just nu ligger vi under rikssnittet. Mer om vårt arbete hittar du på Instagram @matproduktion eller på hemsidan: https://www.ekero.se/kommun-politik/fakta-om-ekero-kommun/lunch--mat