Sundby förskola
Vecka 16
Krämig currypasta toppas med rostade kikärtor
Mellanmål: Mjölk med smörgås, pålägg och grönsak
Fisk toppad med pankosmul och örter serveras med kokt potatis och dillremoulad
Smoothie med knäcke, kokt ägg och grönsak
Blandfärsbiffar med rostad potatis och tzatsiki
Mellanmål: Mjölk med smörgås, pålägg och grönsak
Soppa med nybakat bröd
Mellanmål: Idag grillar vi korv med bröd ute på gården!
Pegasus har önskat pizza! Det blir Hawaii, Capricciosa och Vesuvio!
Mellanmål: Blåbärssoppa, smörgås med pålägg
Matproduktion lagar maten på plats i alla kommunala förskolor och skolor. Vi väljer kött som kommer från Sverige och serverar miljömärkt fisk. 44% av våra inköp i förskolan är ekologiska. Vi jobbar ständigt med att minska matsvinnet – just nu ligger vi under rikssnittet. Mer om vårt arbete hittar du på Instagram @matproduktion eller på hemsidan: https://www.ekero.se/kommun-politik/fakta-om-ekero-kommun/lunch--mat