Sundby förskola
Vecka 49
Höns nuggets, serveras med ris, kall sås med sweet chili och soya
Mellis: Yoghurt, havrekuddar, banan
Dubbelpanerad alaska pollack msc, serveras med remouladsås och ugnsrostad potatis
Mellis: Nybakat bröd, pålägg, mjölk
Hemlagad pyttipanna med inlagda rödbetor och stekt ägg
Mellis: Varma ostmackor, mjölk
Vegetarisk korv stroganoff, matvete
Mellis: Smoothie, knäckebröd
Pasta med broccolisås och grana padano
Mellis: Nybakat bröd, pålägg, mjölk
Matproduktion lagar maten på plats i alla kommunala förskolor och skolor. Vi väljer kött från Sverige och serverar miljömärkt fisk. 44% av våra inköp i förskolan är ekologiska. Vi jobbar ständigt med att minska matsvinnet – just nu ligger vi under rikssnittet. Mer om vårt arbete hittar du på Instagram @matproduktion eller på hemsidan: https://www.ekero.se/kommun-politik/fakta-om-ekero-kommun/lunch--mat