Stavsborgsskolan
Vecka 3
Pasta med sojafärs och beluga linser samt morötter, vitlök och tomat och riven garana padano
Pastasallad
Mexikansk kycklinggryta med frijoles, majs, paprika och koriander samt basmatiris. Serveras med limecreme
Majs och böngryta med paprika och koriander samt basmatiris. Serveras med limecreme
Tomat och ost gratinerad fiskfilé med blacherade haricotvertes, färska örter och kokt potatis
Kikärt och morotsbiffar med kokt potatis och gurkyoghurt
Pastasallad
Potatis och purjolökssoppa med färskt hembakat bröd samt olika pålägg
Pastasallad
Kebabgryta med basmatiris vitlökssås samt feferoni och picklad lök
Vegetarisk kebabgryta med basmatiris vitlökssås samt fefferoni och picklad lök
Vi i det glada köket önskar alla elever samt personal en trevlig och smaklig måltid! På Stavsborgsskolan jobbar vi kontinuerligt med att minska matsvinnet, och att upprätthålla kommunens uppsatta mål gällande inköp av ekologiska livsmedel. Utöver dagens rätt så serveras det alltid ett vegetariskt alternativ och en variation av härliga grönsaker vid salladsbuffén. Färskt hembakat bröd utan E-ämnen serveras varje torsdag med olika pålägg som ett komplement då det är soppdagen. Pastasallad är även ett alteranativ de dagar det serveras fisk eller soppa. Med reservation för ändringar. Med vänlig hällsning, Det glada köket på Stavan