Stavsborgsskolan
Vecka 47
Pasta penne med strimlad kalkon, paprika, grädde och vitlök samt gröna ärtor
Pasta penne med strimlad qournfile, paprika, grädde och vitlök samt gröna ärtor
Viltskavsgryta med svamp och gräddsås samt potatismos och lingonsylt
Vegetarisk oumphgryta med svamp och gräddsås samt potatismos och lingonsylt
Fiskgratäng med morötter och gröna ärtor samt kokt potatis
Svamprissotto med morötter och gröna ärtor
Pastasallad
Potatis och purjolökssoppa med krutonger samt färskt hembakat bröd med pålägg
Pastasallad
Kreolsk jambalaya med chorizo, lök, paprika och selleri samt ris. serveras med koriander youghurt
Vegetarisk jambalaya med soja bitar, lök, paprika och selleri samt ris. serveras med koriander youghurt
Vi i det glada köket önskar alla elever samt personal en trevlig och smaklig måltid! På Stavsborgsskolan jobbar vi kontinuerligt med att minska matsvinnet, och att upprätthålla kommunens uppsatta mål gällande inköp av ekologiska livsmedel. Utöver dagens rätt så serveras det alltid ett vegetariskt alternativ och en variation av härliga grönsaker vid salladsbuffén. Färskt hembakat bröd utan E-ämnen serveras varje torsdag med olika pålägg som ett komplement då det är soppdagen. Pastasallad är även ett alteranativ de dagar det serveras fisk eller soppa. Med reservation för ändringar. Med vänlig hällsning, Det glada köket på Stavan