Söderfjärdsskolan
Vecka 3
Blodpudding vecka
Pasta med broccoli pesto och ratatouille
Pasta med skinksås
Mellis: Filyoghurt med flingor samt knäckebröd med bordsmargarin och mjölk
Potatisbullar med keso och lingonsylt
Blodpudding med lingonsylt och rostad potatis
Mellis: smörgås (mjuk eller hårt bröd) med pålägg samt mjölk
Kikärtsbiffar med remouladsås och kokt potatis
Fiskgratäng med hummersås samt kokt potatis
Mellis: hemgjord smoothie samt knäckebröd med bordsmargarin och mjölk
Kökets val
Krämig tomatsoppa med örter serveras med hummus och bröd
Mellanmål: havregrynsgröt med äppelmos, knäckebröd med bordsmargarin samt mjölk
Vegetarisk gryta med kokt potatis
Kycklingshawarma serveras med Vaxholmsris
Mellis: kökets val
Med reservation för ev. förändringar av menyn. Till varje lunch serveras EKO mjölk/vatten, bröd och smör samt en salladsbuffé anpassad efter årstid och dagens måltid. SMAKLIG MÅLTID! Vad gör vi på Måltidsenheten för att minska klimatavtrycket? Vaxholmsris är ett bra exempel, som består av lika delar matvete, havreris och vanligt ris. Läs mer om svenskt havreris, se länk: https://fransverige.se/aktuellt/svenskt-havreris-ett-utmarkt-alternativ-till-ris/