Sanduddens skola
Vecka 17
Korv Stroganoff serveras med ekologisk ris
Indisk gryta med kikärter, kokosmjölk, spenat och röda linser
Fiskgryta (lax, torsk, sej, räkor) kulpotatis och limeaioli
Linsgryta på beluga linser
Ekologisk pasta med tomat & basilikasås, rostade solroskärnor och riven parmesan
Ost och spenatpaj
Chicken nuggets (eko), serveras med ekologisk bulgur och sweet chilisås
Vegetarisk nuggets, ekologisk bulgur och sweet chilisås
Coq au vin på majskyckling
Torskburgare med tillbehör
Vegetarisk hamburgare med tillbehör
Matproduktion lagar maten på plats i alla kommunala förskolor och skolor. Vi väljer kött från Sverige och serverar miljömärkt fisk. 32% av våra inköp i skolan är ekologiska. Vi jobbar ständigt med att minska matsvinnet – just nu ligger vi under rikssnittet. Mer om vårt arbete hittar du på Instagram @matproduktion eller på hemsidan: https://www.ekero.se/kommun-politik/fakta-om-ekero-kommun/lunch--mat