Rönnängs skola
Vecka 47
Pytt i panna serveras med rödbetor
Rotfruktspytt serveras med rödbetor
Fiskgratäng Tyft serveras med kokt potatis (0,29)
Grönsaksfärspaj (0,46)
Pasta Carbonara (0,47)
Pasta med ajvar och fetaost
Köttfärslimpa (nötfärs/rotfrukter) serveras med kokt potatis samt brunsås
Vegetarisk färslimpa serveras med kokt potatis samt brunsås (0,24)
Tomat- och morotssoppa serveras med mjukt bröd samt pålägg (0,16)
Barnens broccoli (broccoligratäng) (0,25)
Menyn är planerad utifrån livsmedelsverkets riktlinjer för "Bra mat i skolan". Varje dag serveras mjölk, bröd, och salladsbuffé. Med reservation för ändringar.
För att hjälpa dig som matgäst att välja den maträtt som ger lägst miljöpåverkan redovisas hur många kg CO2-ekvivalent som rätten genererar. Ju lägre siffra desto mindre miljöpåverkan har lunchen. 1 kg CO2 motsvarar 7 km bilkörning med en nyare familjebil. ( 0,15 CO2 kg/km bilkörning)