Närlundaskolan
Vecka 49
Pyttipanna med rödbetor och stekt ägg
Vegetarisk pyttipanna
Pasta Farfalle med broccoli - och ostsås och saltrostade solrosfrön
Dagens fisk
Tacofisk med krossade nachos, rostad potatis, salsa, gräddfil och koriander
Dagens soppa
Pastagratäng med soltorkad tomat och vitlök
Krämig tomatsoppa med basilikacreme och nybakat bröd
Rostade rödbetor med chevre, honung och ruccola
Asiatisk nudelsallad med mango, chili, vitlök och koriander
Helstekt kotlettrad med rostad potatis och tre sorters bearnaisesås (klassisk, chili och tryffel)
Örtbakad quornfile med bearnaisesås
Matproduktion lagar maten på plats i alla kommunala förskolor och skolor. Vi väljer kött från Sverige och serverar miljömärkt fisk. 32% av våra inköp i skolan är ekologiska. Vi jobbar ständigt med att minska matsvinnet – just nu ligger vi under rikssnittet. Mer om vårt arbete hittar du på Instagram @matproduktion eller på hemsidan: https://www.ekero.se/kommun-politik/fakta-om-ekero-kommun/lunch--mat