Knalleborgs förskola
Vecka 49
Enkel kycklinggryta med ris (eko)
Quorn gryta med ris (eko)
Mellanmål: yoghurt (eko), hem gjord müsli, skivade banan (eko)
Fisk Björkeby Med kokt potatis (eko), kall sås
Rödbetsbiffar Med kokt potatis (eko),kall sås
Mellanmål: smörgåsar, pålägg, mjölk (eko), frukt
Vegetarisk soppa med hem baka bröd, blanda grönsaker
Mellanmål: risgrynsgröt med kanel
Krämig spenatgryta Med bulgur (eko)
Mellanmål: blåbär soppa med milda ost, mjuk bröd
Krämig morotspasta
Mellanmål: smörgåsar, pålägg, mjölk (eko), grönsaker
Matproduktion lagar maten på plats i alla kommunala förskolor och skolor. Vi väljer kött från Sverige och serverar miljömärkt fisk. 44% av våra inköp i förskolan är ekologiska. Vi jobbar ständigt med att minska matsvinnet – just nu ligger vi under rikssnittet. Mer om vårt arbete hittar du på Instagram @matproduktion eller på hemsidan: https://www.ekero.se/kommun-politik/fakta-om-ekero-kommun/lunch--mat