Husensjö förskola
Vecka 5
** Chili sin carne & pizzasallad
** Fiskpudding, currysås, ris & morot
* Viltfärsbiff, svampsås, potatis, lingon & broccoli/ svartrot
** Ost & broccolisås, pasta & bönor
** Hedvigsoppa & nybakat bröd
På Husensjö förskola serverar vi enbart ekologisk potatis, morot, vitkål, gurka, tomat & nästan alla kokta grönsaker är ekologiska. Det samma gäller frukten. Äggen är självklart ekologiska dem också och vi strävar efter att göra maten klimatsmart för att värna om framtiden & våra barns hälsa vilket innebär att vi minskat på antalet kötträtter och enbart köper svenskt kravkött och mindre andel nötkött så långt det finns tillgängligt. Vi gör nästan all mat helt från grunden. Vi har även börjat köpa in fisken som är Helsingborgs stads projekt där vi som första kommun i Sverige testar att spåra torsk med hjälp av Blockchain teknik. Det innebär att fisken är spårbar från vilken fiskebåt och vilken väg den tagit till våra barns magar. Under 2021 kom vi upp i 68% ekologiskt och hamnade på 1,4 CO2 belastning vilket är bra men vi jobbar vidare för att komma ner ännu lägre, dock utan att minska på kvaliteten eller barnens intresse att verkligen äta det vi serverar.