Husensjö förskola
Vecka 47
** Chili sin carne, ris & vitkålssallad
* Korvgryta, pasta & morot
** Fiskburgare med bröd, gurkmajo & grönsak
* Citronkyckling med dragon, potatis & broccoli
** Asiatisk morotssoppa & nybakat bröd
På Husensjö förskola serverar vi enbart ekologisk potatis, mjölk, fil, morot, vitkål, gurka, tomat & nästan alla kokta grönsaker är ekologiska. Det samma gäller frukten. Men under säsong satsar vi på vår svenska frukt. Äggen är självklart ekologiska dem också och vi strävar efter att göra maten klimatsmart för att värna om framtiden & våra barns hälsa vilket innebär att vi minskat på antalet kötträtter och enbart köper svenskt hönskött så långt det finns tillgängligt. Viltkött har vi lagt in på matsedeln då den är miljösmartare än fläsk & nötkött.Vi gör nästan all mat helt från grunden. Under 2023 kom vi upp i 60% ekologiskt och hamnade på 1,3 CO2e belastning vilket är bra men vi jobbar vidare för att komma ner ännu lägre, dock utan att minska på kvaliteten eller barnens intresse att verkligen äta det vi serverar. Hittills för 2024 ligger vi på 1,1 CO2e och stadens mål är 1,25 CO2e