Gräsåkers förskola
Vecka 49
Falafel med ugnsrostad potatis & tillbehör
Mellis: Yoghurt & havrekuddar, frukt
Potatisbullar, lingonsylt & keso
Mellis: Mjölk, smörgås, pålägg och grönsak
Ugnsgratinerad korv i chiligrädde & bulgur
Mellis: Mjölk, smörgås, pålägg och grönsak
Blomkålssoppa med mjukt bröd
Mellis: Fil & blåbärsringar, frukt
Fiskgratäng med saffran, vitlök & tomat samt ris
Mellis: Mjölk, julvört med julskinka och grönsak
Matproduktion lagar maten på plats i alla kommunala förskolor och skolor. Vi väljer kött från Sverige och serverar miljömärkt fisk. 44% av våra inköp i förskolan är ekologiska. Vi jobbar ständigt med att minska matsvinnet – just nu ligger vi under rikssnittet. Mer om vårt arbete hittar du på Instagram @matproduktion eller på hemsidan: https://www.ekero.se/kommun-politik/fakta-om-ekero-kommun/lunch--mat