Frejaskolan F-3, 4-6, 7-9
Vecka 13
Pestoslungad tortellini med rostade kikärter
Rotfruktlasagnette
Klimatsmart kyckling Stroganoff med paprika och havreris
Stroganoff med Grillost, champinjoner och paprika serveras med havreris
Stekt fiskfilé gurk- & dillcrème samt kokt potatis
Ajvarbakad quornfilé med samma tillbehör
Potatis- & purjolökssoppa med bröd, smör och ost
Asiatisk morotssoppa
Chicken nuggets med klyftpotatis och currykräm
Vegetariska nuggets med samma tillbehör
Menyn är utarbetad utifrån målen - hållbara och hälsosamma måltider av god kvalitet. Samtliga maträtter är näringsberäknade och täcker näringsbehovet utifrån livsmedelsverkets rekommendationer. Maträtterna är också beräknade utifrån klimatpåverkan. Det strävas efter att ständigt hålla nere utsläppen av koldioxidekvivalenter (co2e), som har en negativ klimatpåverkan. Således är menyerna hållbara för klimatet och för hälsan. Varje vecka beskrivs en rätt som klimatsmart, detta för att förtydliga vad som kan göras för att en maträtt ska bli mer klimatsmart. Till lunchen serveras det ett rikligt salladsbord baserat på säsongens grönsaker. Knäckebröd, smörgåsmargarin, mjölk och vatten finns att tillgå under samtliga serveringar. Följ gärna vårt arbete på instagram: https://www.instagram.com/frejakoket/ Smaklig måltid!