Frejaskolan F-3, 4-6, 7-9
Vecka 3
Korv Stroganoff med basmatiris
Vegetarisk korv Stroganoff
Rotfruktgratäng
Pastagratäng med champinjonsås
Fiskpudding med skiratsmör, kokt potatis och gröna ärter
Vegetarisk pyttipanna med rödbetor
Tomatsoppa med pastafjärilar, bröd, smör och ost
Champinjonsoppa
Klimatsmart buffé
Menyn är utarbetad utifrån målen - hållbara och hälsosamma måltider av god kvalitet. Samtliga maträtter är näringsberäknade och täcker näringsbehovet utifrån livsmedelsverkets rekommendationer. Maträtterna är också beräknade utifrån klimatpåverkan. Det strävas efter att ständigt hålla nere utsläppen av koldioxidekvivalenter (co2e), som har en negativ klimatpåverkan. Således är menyerna hållbara för klimatet och för hälsan. Varje vecka beskrivs en rätt som klimatsmart, detta för att förtydliga vad som kan göras för att en maträtt ska bli mer klimatsmart. Till lunchen serveras det ett rikligt salladsbord baserat på säsongens grönsaker. Knäckebröd, smörgåsmargarin, mjölk och vatten finns att tillgå under samtliga serveringar. Följ gärna vårt arbete på instagram: https://www.instagram.com/frejakoket/ Smaklig måltid!