Frejaskolan F-3, 4-6, 7-9
Vecka 47
Chili sin carne med basmatiris
Röd currysås med grönsaker och basmatiris
Mac`n`cheese
Lasagnette med tomat och röda linser
Kycklingfilé med bearnaisesås och rostad potatis
Okonomiyaki med srirachamajo
Fisk i tomatsås med couscous
Vegostrips i tomatsås med couoscous
Klimatsmart buffé
Menyn är utarbetad utifrån målen - hållbara och hälsosamma måltider av god kvalitet. Samtliga maträtter är näringsberäknade och täcker näringsbehovet utifrån livsmedelsverkets rekommendationer. Maträtterna är också beräknade utifrån klimatpåverkan. Det strävas efter att ständigt hålla nere utsläppen av koldioxidekvivalenter (co2e), som har en negativ klimatpåverkan. Således är menyerna hållbara för klimatet och för hälsan. Varje vecka beskrivs en rätt som klimatsmart, detta för att förtydliga vad som kan göras för att en maträtt ska bli mer klimatsmart. Till lunchen serveras det ett rikligt salladsbord baserat på säsongens grönsaker. Knäckebröd, smörgåsmargarin, mjölk och vatten finns att tillgå under samtliga serveringar. Följ gärna vårt arbete på instagram: https://www.instagram.com/frejakoket/ Smaklig måltid!