Fredriksbergsskolan
Vecka 47
Falafel, stuvade makaroner.
Köttbullar, stuvade makaroner, feta och olivsallad.
Tomat och linslasagne.
Lasagne.
Kökets val.
Chili con carne , sallad med minimajs.
Ostgratinerade rotfrukter, veggiekorv.
Ugnsbakad falukorv med chilitäcke, ris, blomkålsmix.
Broccoli och ädelostpaj, dressing.
Hokicrispie, kall sås, potatis, ärtor.
Med reservation för ändringar! För att se vilket klimatavtryck matsedelns rätter lämnat har vi räknat ut koldioxidekvivalenten (CO2e) på varje måltid. De maträtter som inte överstiger 0,5 kg CO2e per portion är märkt med en jordglob. De maträtter som har en jordglob klarar "klimatbudgeten" i enighet med Världsnaturfondens koncept "One Planet Plate". Om du använder appen på en telefon kan du trycka på texten för att komma vidare till Livsmedelsverkets hemsida där det står mer information om klimatberäknade recept samt CO2e.