Förskolan Styrsö Bratten
Vecka 50
Anna-dagen, idag är det enligt traditionen dags att lägga lutfisken i blöt, kanske ingen som gör längre?
Då passar vi på att servera en rykande het gulaschsoppa med mjukt bröd och pålägg samt frukt
En av årets största fester är här, Nobelfesten! Idag smyckar vi såväl matsal som oss själva så på med tiaran och kom och fira med oss. Vi bjuder på 3-rätters meny bestående av,
Förrätt: Krämig tomatsoppa med krutonger. Varmrätt: Ugnsstekt kycklingfilé med stekta grönsaker och bearnaisesås serveras med potatisgratäng. Dessert: Chokladpudding med vispgrädde.
Pasta med laxsås är ju gott men akta dig så smarriga zucchiniplättarna är! Det bästa är ju att du inte behöver välja utan mer än gärna får ta av båda rätterna. Tänk bara på att inte ta mer än du orkar äta upp, det finns inget så tråkigt som slängd mat.
Idag krävs inte många ord för att locka aptiten, Lasagne, behöver jag säga mer?
Luciadagen bjuder traditionsenligt på risgrynsgröt med saftsås samt skinksmörgås och clementin. Har hört talas om att det faktiskt finns de som inte gillar gröt så därför ser vi till att det finns morot- & apelsinsoppa också. Skulle inget av det passa så finns alla möjligheter att äta sig mätt på det fantastiska utbudet på salladsbuffén.
På förskolorna serveras Morot- & apelsinsoppa med mjukt bröd samt pålägg och frukt.
Vårt mål är att servera mat som är näringsriktig, klimatsmart och god. Vi köper ekologiskt, klimatsmarta och miljömärkta varor så långt det är möjligt utifrån förutsättningar och tillgång. Varje dag serveras råkost/salladsbuffé enligt säsong, mjölk, knäckebröd och bordsmargarin.