Eriksdalskolan
Vecka 17
KULTURVECKA PÅ ERIKSDALSKOLAN | Som fortsättning av Kulturdagen har köket fått in önskemål om mat från olika länder. Vi har sedan sållat bland recepten och lyckats få till en härlig meny | Låt det väl smaka <3
Italien: Pasta "Arrabiata" med nötbog - en kryddstark pasta av tomat, chili och basilika
Italien: Pasta "Arrabiata" en kryddstark pasta av tomat, chili och basilika
Indien: Kyckling Tikka Masala med svenska gryn
Indien: Vegetarisk Daal - linssoppa med härliga kryddor
Japan: Ugnsbakad Sej med Katsusås och grönsaksnudlar
Japan: Okonomiyaki med grönsakstopping (favorit i repris, kålpannkaka med smak av citrus och soja)
Syrien: Köfte med potatis och tomat, serveras med yoghurtsås
Syrien: Aubergine & Zuchinigryta
Afrika: Nigeriansk Kycklinggryta med rostad potatis
Sydamerika: Vegetariska Piroger med het salsa
Till lunchen serveras alltid grönsaker samt mjölk eller vatten. Skövde kommun hade under 2022 hela 99 % svenska animalier i våra serveringar. Är det en svensk flagga invid menyn så betyder det att huvudråvaran är av svenskt ursprung. När det gäller fisk så är den MSC/ASC-certifierad och fångad i fångstområde 27, Nordostatlanten - mer info kan fås av köket.