Ekebyhovskolan
Vecka 49
Pytt i panna med rödbetor, keso
Vegetarisk pytt i panna med tillbehör
Ugnsbakad lax med sås verte samt kokt potatis
Paj med sparris och ost
Köttfärslimpa med potatismos, gräddsås, pressgurka och rårörda lingon
Vegetarisk linsgryta med vitlök, spiskummin, citron samt bulgur
Gulaschsoppa med smetana och mjuktbröd
Jordärtskockssoppa med rostade solroskärnor, mjuktbröd samt röror
Ärtsoppa med senap, mjuktbröd samt färskost
Hamburgare med pommes frites, dressing, ketchup, senap
Vegetariska burgare med tillbehör
Matproduktion lagar maten på plats i alla kommunala förskolor och skolor. Vi väljer kött från Sverige och serverar miljömärkt fisk. 32% av våra inköp i skolan är ekologiska. Vi jobbar ständigt med att minska matsvinnet – just nu ligger vi under rikssnittet. Mer om vårt arbete hittar du på Instagram @matproduktion eller på hemsidan: https://www.ekero.se/kommun-politik/fakta-om-ekero-kommun/lunch--mat