Drottningholms förskola
Vecka 17
Pasta med paprikasås och riven grana padano
Mellis- Nybakat bröd, ost , grönsak
Kikärt och spenat gryta med curry och kokosmjölk serveras med matvete
Mellis- Banan & jordgubbs smoothie , knäckemacka
Grönkålssoppa serveras till kokt ägg, nybakat bröd och pålägg
Mellis- Yoghurt, havrekuddar, frukt
Pyjamas party-Schnitzel på Svensk kotlettrad serveras med kall dragonsås, citron och ugnsrostad potatis
Mellis- Kladdkaka med vaniljglass
Ugnsbakad Alaska pollock msc med frasigt täcke av ost och krossad cornflakes, serveras till dillsås och kokt potatis
Mellis- Varma pizzaish mackor,
Matproduktion lagar maten på plats i alla kommunala förskolor och skolor. Vi väljer kött som kommer från Sverige och serverar miljömärkt fisk. 44% av våra inköp i förskolan är ekologiska. Vi jobbar ständigt med att minska matsvinnet – just nu ligger vi under rikssnittet. Mer om vårt arbete hittar du på Instagram @matproduktion eller på hemsidan: https://www.ekero.se/kommun-politik/fakta-om-ekero-kommun/lunch--mat