Brunna förskola
Vecka 49
Kycklingkorvgryta smaksatt med tomat & sweet chili serveras med matvete
Mellanmål: Hembakat bröd med hönspålägg serveras med mjölk att dricka till
Ugnsbakad alaska rygg med frasigt täcke serveras med kokt potatis
Mellanmål: Naturell yoghurt serveras med granola smaksatt med choklad
Nudelwok med grönsaker, kyckling. Kokosgrädde, sambal & currypasta
Mellanmål: Mjuk smörgås med mjukost och mjölk att dricka
Brocolisoppa serveras med nybakad limpa med hönspålägg, fröknäcke, grönkålschips, rostade kikärtor
Mellanmål: Naturell yoghurt serveras med granola smaksatt med choklad
Vegetarisk köttfärslimpa smaksatt med timjan & rosmarin serveras med kokt potatis och gräddsås
Mellanmål: Nybakade snabbjästa längder med ost som pålägg och mjölk att dricka
Till mellanmål serveras grönsak frukt eller bär
Matproduktion lagar maten på plats i alla kommunala förskolor och skolor. Vi väljer kött från Sverige och serverar miljömärkt fisk. 44% av våra inköp i förskolan är ekologiska. Vi jobbar ständigt med att minska matsvinnet – just nu ligger vi under rikssnittet. Mer om vårt arbete hittar du på Instagram @matproduktion eller på hemsidan: https://www.ekero.se/kommun-politik/fakta-om-ekero-kommun/lunch--mat