Asperö förskola
Vecka 41
Härligt krämig broccolisoppa och kökets val av soppa startar upp veckan ihop med de vanliga tillbehören som mjukt bröd, pålägg, frukt och massor av sallader.
Ugnsfärs och vegobullar serveras med kokt potatis samt brunsås och lingonsylt.
Grön buffé
vad är det? Jo, idag dukar vi upp både varm och kall buffé av olika vegetariska rätter ihop med såser, dressingar och sallader
Fiskfilé under täcke av örtkryddad crèmefraiche serveras med kokt potatis
Rödbetsbiffar med fetaost serveras med kokt potatis och varm örtsås
Är det fredag så är det! Idag kör vi på strimlad kyckling eller sojastrimlor som kryddats med kebabkrydda, den serveras med pommes frites och kebabsås
Varför inte "vanlig" kebab? Jo, vi äter alldeles för mycket så kallat rött kött och för klimatets skull behöver vi minska på det och då får vi ibland hitta nya sätt att servera omtyckta rätter. Och ärligt talat så är ju kyckling väldigt gott det med!
Vårt mål är att servera mat som är näringsriktig, klimatsmart och god. Vi köper ekologiskt, klimatsmarta och miljömärkta varor så långt det är möjligt utifrån förutsättningar och tillgång. Varje dag serveras råkost/salladsbuffé enligt säsong, mjölk, knäckebröd och bordsmargarin.