Sanduddens skola
Vecka 16
Köttbullar med gräddsås, rårörda lingon och potatismos
Vegobullar, gräddsås, rårörda lingon samt potatismos
Sej med ekologisk panad, kokt små potatis och currymajonnäs
Vegobiffar
Stekt kolja (MSC) kulpotatis, sandefjordssås och blåmusslor (ASC)
Tacos med tortillabröd, nachos, salsa, guacamole, gräddfil, jalapeños och riven ost
Vegetarisk tacos
Ekologisk pasta med broccolisås och riven parmesan
Italiensk kyckling med tomat, basilika och grädde, serveras med ekologisk bulgur
Ratatouille med ekologisk bulgur
Matproduktion lagar maten på plats i alla kommunala förskolor och skolor. Vi väljer kött från Sverige och serverar miljömärkt fisk. 32% av våra inköp i skolan är ekologiska. Vi jobbar ständigt med att minska matsvinnet – just nu ligger vi under rikssnittet. Mer om vårt arbete hittar du på Instagram @matproduktion eller på hemsidan: https://www.ekero.se/kommun-politik/fakta-om-ekero-kommun/lunch--mat