Närlundaskolan
Vecka 16
Potatisbullar med keso och lingonsylt
Blodpudding med keso och lingonsylt
Tonfiskröra med créme fraiche, rödlök och chili
Dagens soppa
Teriyakimarinerad koljafilé med äggnudlar, rostad pak choi och tahini-dipp
Vegetariska zucchini, morot - och potatisplättar med tomatsalsa
Kikärtscurry med kokosmjölk, limeblad och blomkål serverad med jasminris, yoghurtsås och koriander
Dagens soppa
Rotfruktsgratäng med halloumi
Pastasallad med kalkon, riven ost, grönsaker och rhode island-dressing
Grekisk sallad med oliver, soltorkad tomat, fetaost och vitlökssås
Helstekt fläskytterfilé med rostad potatis och tre sorters bearnaisesås (klassisk, tryffel och chili)
Örtbakad quornfilé
Matproduktion lagar maten på plats i alla kommunala förskolor och skolor. Vi väljer kött från Sverige och serverar miljömärkt fisk. 32% av våra inköp i skolan är ekologiska. Vi jobbar ständigt med att minska matsvinnet – just nu ligger vi under rikssnittet. Mer om vårt arbete hittar du på Instagram @matproduktion eller på hemsidan: https://www.ekero.se/kommun-politik/fakta-om-ekero-kommun/lunch--mat