Levene skola & förskola
Vecka 13
Lov
Lov
Lov
Lov
Lov
Vi i köket på Leveneskola jobbar aktivt på att förbättra oss och utveckla maten och miljön i matsalen. Vi vill att alla ska kunna äta sig mätta varje dag och gå härifrån med en bra känsla. Till varje lunch serveras alltid en salladsbuffe, nybakat och hårt bröd, bordsmargarin, mjölk och vatten. Vi har alltid ett alternativ till dagens huvudrätt och vi serverar alltid ett vegetariskt alternativ. Vi serverar frukost och mellanmål varje dag. Livsmedelsproduktionen har stor påverkan och gör stora klimatavtryck på vår planet. Därför väljer vi våra råvaror med omsorg. Mycket är närproducerat, vår potatis kommer från Svartemadens Potatis. Vi köper svenskt kött. Ägg kommer från Ulfstorps gård utanför Levene. Mjölkprodukterna vi serverar är ekologiska. Med omtanke om dig, djur, natur och kommande generationer. Det som är hållbart för klimatet är också hållbart för dig!