Brunna förskola
Vecka 16
Blodpudding serveras med strimlad rökt höns, rårörda lingon och keso
Mellanmål: Nykokt hallonkräm med mjölk serveras med skorpor
Ugnsbakad fisk med dragonsås till detta serveras kokt potatis
Mellanmål: Kardemummabröd serveras med ost samt mjölk att dricka
Kyckling i currysås serveras med basmatiris
Mellanmål: embakt bröd med mjukost serveras med mjölk
Spenatsoppa med pasta serveras med ägghalva, nybakt bröd, pålägg, hembakt fröknäcke
Mellanmål: Naturell yoghurt med granola smaksatt med kanel och vanilj
Kycklingköttbullar serveras med pasta och ketchup.
Mellanmål: Mjuk smörgås med ost serveras med mjölk att dricka
Till mellanmål serveras grönsaker, frukt eller bär
Matproduktion lagar maten på plats i alla kommunala förskolor och skolor. Vi väljer kött som kommer från Sverige och serverar miljömärkt fisk. 44% av våra inköp i förskolan är ekologiska. Vi jobbar ständigt med att minska matsvinnet – just nu ligger vi under rikssnittet. Mer om vårt arbete hittar du på Instagram @matproduktion eller på hemsidan: https://www.ekero.se/kommun-politik/fakta-om-ekero-kommun/lunch--mat